::Selamat Datang Ke MySelamba::
Sila Daftar/Log in Untuk Akses Ke Section Download & Lain²
Log in

I forgot my password

P’daftaran Staff MySelamba
Nama:
Email Address:
Memohon Jawatan:
Masa Online Dlm Sehari (Dalam Jam):
No HP:
Sebab Memohon:


make it simple...

View previous topic View next topic Go down

make it simple...

Post by apex_sp89 on Tue 19 Jul 2011, 7:22 pm

sayew dengan ini berharap kepade admin supaye blog ini disimple kan..like facebook..hohoho...sbb nampak mcm trabur skit la...n nie akan membuat kan blog jadik berat...ini juz pandangan sayew jew..as,km....

apex_sp89
Members
Members

Posts : 2
Points : 4
Reputation : 0
Join date : 17/07/2011
Age : 27
Location : muar

View user profile

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by Azumamaro Funabashi on Tue 19 Jul 2011, 8:44 pm

apex_sp89 wrote:sayew dengan ini berharap kepade admin supaye blog ini disimple kan..like facebook..hohoho...sbb nampak mcm trabur skit la...n nie akan membuat kan blog jadik berat...ini juz pandangan sayew jew..as,km....

w'salam.. tQ diucapkan kpd anda.. Selamba sedang mengemaskini data2 baru.. wat masa skrg,selamba masih stabil.. Kpd user broadband,mgkin mengalami masalah slow ntuk akses ke web ni.. Untuk User streamyx & Unifi x mempunyai msalah ni..

[Selamba kini sedang m'cari Admin,Moderator & Site Guard ntuk mengisi kekosongan yg ada..Ntuk apply,sila PM ADMIN..tQ]

_____________________________________________________






Azumamaro Funabashi
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 496
Reputation : 0
Join date : 01/07/2011
Age : 25
Location : Family of Darkness

View user profile http://www.myselamba.com

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by F!Z on Tue 02 Aug 2011, 10:26 pm

Azumamaro Funabashi wrote:
apex_sp89 wrote:sayew dengan ini berharap kepade admin supaye blog ini disimple kan..like facebook..hohoho...sbb nampak mcm trabur skit la...n nie akan membuat kan blog jadik berat...ini juz pandangan sayew jew..as,km....

w'salam.. tQ diucapkan kpd anda.. Selamba sedang mengemaskini data2 baru.. wat masa skrg,selamba masih stabil.. Kpd user broadband,mgkin mengalami masalah slow ntuk akses ke web ni.. Untuk User streamyx & Unifi x mempunyai msalah ni..

[Selamba kini sedang m'cari Admin,Moderator & Site Guard ntuk mengisi kekosongan yg ada..Ntuk apply,sila PM ADMIN..tQ]

aq jarang2 je gune broadband coz tyme streamyx wat hal je...
huhuhu

F!Z
Designer
Designer

Posts : 88
Points : 94
Reputation : 0
Join date : 02/08/2011
Age : 21
Location : Kelantan

View user profile http://www.uchihaharddance.forumotion.com

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by Azumamaro Funabashi on Tue 02 Aug 2011, 10:40 pm

Unifi rm300++.... sbulan... mahal... broadband just ntuk bdk2 yg study bole la..

_____________________________________________________






Azumamaro Funabashi
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 496
Reputation : 0
Join date : 01/07/2011
Age : 25
Location : Family of Darkness

View user profile http://www.myselamba.com

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by F!Z on Tue 02 Aug 2011, 11:24 pm

bukan broadband aq pon..ayah aq punye..hihihi

F!Z
Designer
Designer

Posts : 88
Points : 94
Reputation : 0
Join date : 02/08/2011
Age : 21
Location : Kelantan

View user profile http://www.uchihaharddance.forumotion.com

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by En Fitri on Sun 07 Aug 2011, 4:25 pm

aku pakai dua2... Streamyx gn Broadband.... Kat rumah pakai Streamyx...
kat luar pakai broadband.. kdang2 sebulan tu tak pakai langsung broadband...
bak kata org, saje nak bg celcom tu kaya... sebab aku jarang pakai broadband.. broadband aku laju kalahkan streamyx.. hahaha

En Fitri
Admin
Admin

Posts : 50
Points : 64
Reputation : 0
Join date : 13/07/2011
Age : 25
Location : Ampang , Selangor

View user profile http://www.facebook.com/FitriFrenzy

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by feefa_mustaffa on Mon 15 Aug 2011, 3:31 pm

apex_sp89 wrote:sayew dengan ini berharap kepade admin supaye blog ini disimple kan..like facebook..hohoho...sbb nampak mcm trabur skit la...n nie akan membuat kan blog jadik berat...ini juz pandangan sayew jew..as,km....

thanks apex. . :)

_____________________________________________________
[b]always remember Allah :D

feefa_mustaffa
Moderator
Moderator

Posts : 32
Points : 61
Reputation : 0
Join date : 02/07/2011
Age : 25
Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by mrm on Thu 08 Sep 2011, 4:33 pm

ini sbg cadangan utk pihak admin,.

forum ni terlalu crowded utk jadikan tmpt lepak2 user,.

terlalu byk option di main page,.cube untuk grouping mane yg boleh,.,.sbg contoh,.dlm group macam2 ada tu,.cume ltak link macam2 ada je kt home page,.bile msuk kt link tu bru show ape plak topic yg ade dlm tu,.kalo boleh kurangkan "SCROLL" di home page,.

banyak topic/starter user yg xde intruction atau format standard,.

iklan di bhgian knan dn kiri tu ok je kalo nk letak tp bg text link je utk kemaskn page

SY BG CADANGAN BERDASARKAN INFO YG SY ADE DI FORUM YG SY PERNAH IKUT DAN JAGA,.

PEACE~~~

mrm
Members
Members

Posts : 10
Points : 12
Reputation : 0
Join date : 08/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by syaifa_12 on Fri 09 Sep 2011, 3:22 am

cadangn efa...

1)link view your post diletakkan di setiap page bila page baru dibuka..
ape yg efa nampak skrg,kene kembali ke home untuk klik link view your post..kan?
so tak perlu nk buat keje bnyk kali..heheheh...

2)untuk avatar dan signature mungkin boleh limitkan saiz,untuk elakkan blog ni berat

3)efa sokong gak cdgn mrm..ehehehhe...

tu je la stakat ni...caiyok2 selamba tk!!!!

syaifa_12
Members
Members

Posts : 10
Points : 12
Reputation : 0
Join date : 09/09/2011
Age : 27
Location : kota damansara

View user profile

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by shark on Sun 11 Sep 2011, 10:03 am

hehe...saya sokong sume cadangan di atas...

tambah satu lagi....just my to sen..

klu salam perkenalan diadakan satu format yang ringkas sebagai contoh di bawah..

MRM punya yer...( heheh
e )

Nama : Muhammad Rafiyuddin
Nama Panggilan : EppY
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 30-04
Tempat Lahir : Hospital
ID YM : aku_epi6953
ID Facebook : Muhammad Rafiyuddin
Lokasi Sekarang : Puchong
Bagaimana Tahu Tentang Selamba : Jemputan dlm facebook
Kenapa Join Selamba : Tambah rakan dan bersama memajukan forum Selamba.TK n
i,.

bukan kah lebih baik....dari pada contoh dibawah...


Assalamualaikum wrt wbt. Saya Ibnumusa El Muhammady. Salam perkenalan kepada semua.

p/s : selamber jer aku...kah...kah..kah...

shark
Members
Members

Posts : 95
Points : 99
Reputation : 0
Join date : 09/09/2011
Age : 37
Location : Setapak, Kuala Lumpur

View user profile http://s4.zetaboards.com/Spider_Fancy/index/

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by mrm on Mon 12 Sep 2011, 9:07 am

shark wrote:hehe...saya sokong sume cadangan di atas...

tambah satu lagi....just my to sen..

klu salam perkenalan diadakan satu format yang ringkas sebagai contoh di bawah..

MRM punya yer...( heheh
e )

Nama : Muhammad Rafiyuddin
Nama Panggilan : EppY
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 30-04
Tempat Lahir : Hospital
ID YM : aku_epi6953
ID Facebook : Muhammad Rafiyuddin
Lokasi Sekarang : Puchong
Bagaimana Tahu Tentang Selamba : Jemputan dlm facebook
Kenapa Join Selamba : Tambah rakan dan bersama memajukan forum Selamba.TK n
i,.

bukan kah lebih baik....dari pada contoh dibawah...


Assalamualaikum wrt wbt. Saya Ibnumusa El Muhammady. Salam perkenalan kepada semua.

p/s : selamber jer aku...kah...kah..kah...



mmg ni format starter dr forum yg sy ikuti dn kendali,.
copyright sbnarnye ni,.
tp sy jdikan sbg cadangan kt sni,.
thanks sbb sokong cadangan sy,.

PEACE~~~

mrm
Members
Members

Posts : 10
Points : 12
Reputation : 0
Join date : 08/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by shark on Mon 12 Sep 2011, 9:17 am

HEHEHE...majulah sukan untuk negara...

klu nk ikutkan maner-maner forum pon mmg macam tue....kenal kan diri baru leh berkawan...berforum...ber eyeball sekali....klu nk rahsiakan identiti..baik tak yah berforum....

peace....

shark
Members
Members

Posts : 95
Points : 99
Reputation : 0
Join date : 09/09/2011
Age : 37
Location : Setapak, Kuala Lumpur

View user profile http://s4.zetaboards.com/Spider_Fancy/index/

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by mrm on Wed 14 Sep 2011, 10:39 am

EDITED ~~~

mrm
Members
Members

Posts : 10
Points : 12
Reputation : 0
Join date : 08/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: make it simple...

Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum